Flygande Veteraner i

Almedalen!

Text: Bertil Elgestad

Foto från Almedalsveckan

 

Alla känner till Almedalsveckan som en politisk vecka då politiska partier presenterar sig och sitt program, men det är mycket mer än så. Sannolikt blir tusentals olika evenemang under den s.k. Almedalsveckan som nu även omfattar måndagen i kommande vecka, 29/6 t.o.m. 6/7.

 

Vi medverkar onsdagen den 1 juli i samarbete med Transporthistoriskt Nätverk (ThN). För att möjligen göras oss hörda har kommer vi att flyga till Visby med Daisy och visa upp henne samtidigt som vi informerar om ”vardagen” för en förening som håller ett gammalt trafikflygplan flygande.

 

De frågor vi siktar in oss på är:

 

  • Hur skall kulturhistoriskt trafikflyg stödjas för att i levande form föras vidare?
  • Räcker ideellt arbete med stark social inriktning för att främja kulturell flyghistorisk verksamhet?
  • Hur ser vardagen ut för en veteranflygorganisation?
  • Hur påverkar myndigheternas krav, tillverkarens regler och finansieringen, föreningens verksamhet?

 

Vi finns med i den officiella katalog som Almedalsveckan ger ut som informerar om att vi står med Daisy vid Visby Flygklubb.

 

På eftermiddagen deltar vi i en debatt tillsammans med ThN i deras tält på Holmen H620. Vi kommer att bjuda in politiker och andra personer som är knutna till vår verksamhet på något sätt, både till vår visning av Daisy, med information och debatten, eller samtalet tillsammans med ThN. I inbjudan kommer vi att tala för vår sak och hoppas att det väcker en tanke.

 

Rubriken för samtalet är: Flyget – kulturarvet som myndigheterna glömt

Samtalet är onsdag kl 15-16.

 

Att de inbjudna skall komma till Daisy eller Holmen får nog stanna som en dröm.

 

Under Almedalsveckan är Visby fullt av aktiviteter och mycket folk och heller inga hotellrum. Men vill du ändå ta del av den intensitet som finns i staden så boka en resa med Daisy! Vi flyger från Västerås kl 9:00 och är åter ca 17:00.

 

Alla detaljer och bokning finns här på vår hemsida, www.flygandeveteraner.se