Med Daisy till Falköping

2016-07-30

Resan till Falköping 30/7 blev mycket lyckad. De duktiga piloterna Kjell Nordström och Billy Nilsson gjorde som vanligt flygningen till en njutning. I kabinen blev vi ompysslade av vår alltid glade och positiva Bengt Wåhlin. Och Leif "Kroken" Krogstad skötte om att Daisy mådde prima. I dag hade han hjälp av Börje Eriksson.

 

På plats blev vi mötta av ordförande i Falköpings Flygklubb Jan Aronsson. Arrangemanget var mycket välordnat. Passagerarna hade en fin dag på fältet, vi blev alla bjudna på god mat och dryck av arrangörerna och alla var mycket nöjda. De lokala medlemmar och gäster som följde med på rundturen var också mycket nöjda och imponerade över Daisys fina skick. (Det blev en oförglömlig landning tätt över taken på ett antal klassiska bilar). Det var stort intresse och vi hade kunnat flyga ytterligare minst två rundturer.

 

Servicen till besökare på marken sköttes föredömligt av Britt-Marie Bergström, Bosse Ahlgren och Robban Malmstedt som hade full sysselsättning under hela dagen med att sälja souvenirer och ordna kön till visningen. Vi hade kö hela dagen med hundratals intresserade som villa göra ett besök i Daisy. Värdar i maskinen var Bengt och jag som fick besvara mycket frågor på olika språk. Och besökarna fick utförlig information av Kjell och Billy i cockpit.

 

Vädret var på sin bästa sida förutom en kort regnskur under dagen. Men när vi landade på Hässlö så släppte himlen ut alla krafter och skickade på oss ett skyfall. Så vi fick söka skydd under Daisys vinge innan vi kunde resa hem var och en till sitt, trötta och nöjda. Arrangörerna har redan bjudit in oss till nästa år.

 

Text och bilder Börje Thelin