Säsongens första flygning med Daisy till Värmland

Ack Värmeland du sköna! Vilken fin vistelse vi fick på den Värmländska landsbygden. Landade på flygplatsen i Karlsskoga, blev hämtade av en buss från 1967 från Värmlands Bussveteraner för vidare färd söder om Kristinehamn.

 

På första gårdsstopp, Västanås Gård som har 90 kor och ekologisk mjölkproduktion, fick vi kaffe och vaniljmunk. Nästa gårdsstopp Hygns Gård med hjortuppfödning o slakteri, fick vi en rundtur på ägorna med berättelse om gårdens historia. Sen bar det av till Nynäs Gård som har uppfödning av koraserna Angus och Charolais där vi fick lunch med grillat kött från gården och mycket goda lammkorvar från gården vi därpå skulle besöka. Allt grillades av den italienska mågen på gården.

 

Sist men inte minst besökte vi Kilsby Gård med lammuppfödning. Gården har anor från 1300 talet. Vi fick inblick i vad arbetet med lammuppfödningen innebar, samt tillfälle köpa de goda lammkorvarna. Därefter sista turen med bussen tillbaka till Daisy och återfärden till Västerås. Så fint att få inblick i landsbygdens glädje och vedermödor.