Tack alla som hittills blivit fadder för Daisy!

2015-03-04

Text och Foto: Robert Malmstedt

 

Hjärtligt tack till alla er som valt att bli fadder för en del av Daisy! Hittills har 35 personer valt att gå in som ideell finansiär och “adopterat” en del av planet och hjälper därmed till att hålla Daisy flygande som ett välskött veteranflygplan. Men vi måste få fler faddrar och det behöver inte vara speciellt kostsamt. Många bäckar små, som det ju bekant heter. Kanske vill även Du hjälpa till? Nu har Du möjlighet att göra en insats för att hålla svensk flyghistoria levande! Läs vidare om hur du gör.

 

Både motor och propeller går att adoptera....

Förra året firade Daisy sin 71-årsdag och föreningen passade samtidigt på att fylla 31. Daisy och Flygande Veteraner har genom åren varit ett kärt och uppskattat inslag på åtskilliga flygdagar i Sverige och man tar henne nästan för given.

 

Daisy är ett unikt veteranflygplan som fortfarande flyger tack vare ideellt arbetande funktionärer och föreningens medlemmar. Hon är ett gammalt flygplan som kräver mycket kärleksfull omvårdnad och underhåll. Kärlek och omvårdnad får hon mycket av, men som du säkert förstår så kostar allt underhåll, översyner, reservdelar även pengar. Mycket pengar.

 

Tidigare sponsrade det stora skandinaviska flygbolaget delar av verksamheten, men det gäller inte längre. I dagsläget är vår dominerande inkomstkälla våra medlemsflygningar och medlemsavgifter. Kostnader för uppvärmd vinterhangar, uppställningsplats, vinterunderhåll mm har ökat drastiskt de senaste åren. Ombaseringen till Västerås har också gjort att kostnaderna har ökat.

 

...liksom gardinuppsättningar och passagerarstolar.

 

För att skaffa dessa nödvändiga medel till flygplanets drift och underhåll erbjuder vi en möjlighet för medlemmar, företag och alla andra intresserade att vara med och finansiera. Detta genom att bli fadder för en del av Daisy. Du kan bli fadder för ett par gardiner, en passagerarstol, en propeller eller varför inte en motor? Valet av objekt är symboliskt. Ju större grej du blir fadder för, desto mer pengar bidrar du med. Det minsta du kan bli fadder för är ett gardinpar, som kostar 200 kronor/år och det största du kan bli fadder för är en motor för 10 000 kronor/år. Vad du än väljer så kommer ditt bidrag att gå oavkortat till driften av Daisy. Fadderskapet gäller för ett kalenderår och du väljer själv om du vill förnya eller avsluta fadderskapet vid årsskiftet.

 

För 1000 kronor kan du bli fadder för en motorkåpa!

Både höger och vänster bränsletank går att adoptera. Utan dessa fulla med 100LL kan Daisy inte flyga.

Om du blir fadder så får du ett fadderbevis i form av ett fint diplom designat av Michael Sanz. Du får även ditt namn listat på synlig plats i flygplanet och på en lista i medlemstidningen och här på Flygande Veteraners hemsida. Du kommer även känna den varma sköna känslan inombords som man bara får när man vet att man hjälper till att hålla ett stycke av svensk flyghistoria levande.

 

Vi väntar på dig! Det finns fortfarande många objekt kvar att bli fadder för! Fadderskapet är ett sätt för dig att med handling påverka så att Daisy kan flyga vidare i många år framöver!

 

Läs HÄR vilka som hittills blivit faddrar och hur du enkelt själv kan bli fadder!

 

Tack på förhand!