Nu är flygsäsongen 2014 avslutad - full aktivitet inför nästa!

2014-11-08

Text: Robert Malmstedt

 

Den 5 november 2014 ställdes Daisy in för vinterförvaring i en varm hangar i Västerås. Flygsäsongen är därmed definitivt avslutad och snart kommer teknikergänget att påbörja sedvanligt vinterunderhåll på planet.

 

Nya piloter skolas in

 

Innan Daisy ställdes in i hangaren så har ett flertal skolflygningar med piloter genomförts. Vår nya flygchef Anders Jacobsen har suttit i elevsits och spakat och allt har enligt uppgift gått mycket bra. Efter några ytterligare flygpass i vår och efter ett genomfört flygprov kommer han vara igång som styrman.

 

Pelle Scherdin har flugit två pass i höst och fortsätter i vår med brinnande intresse så att även han kan vara klar för styrmansuppgiften inför flygsäsongen 2015.

 

Decembernumret av medlemstidningen under produktion

 

Just nu sammanställs decembernumret av medlemstidningen och som vanligt kan vi se fram emot en fullmatad tidning som bör ligga i alla medlemmars brevlådor omkring den 15 december. Notera att det med tidningen följer med ett inbetalningskort för medlemsavgiften för 2015. Lägg det genast bland dina övriga räkningar så att du inte glömmer att betala. Föreningen är helt beroende av dig för att vi ska kunna hålla Daisy flygande!

 

Bli fadder för en del av Daisy!

 

Föreningen behöver öka sina intäkter för att kunna säkra fortsatt verksamhet och hålla Daisy flygande. Finansieringsgruppen är nu i full gång med att sjösätta en fadderverksamhet, där medlemmar och andra intresserade för en viss summa kan bli fadder för en del av Daisy under ett år. Det kan vara en motor, ett landningsställ eller varför inte en passagerarstol? Här har du en unik chans att göra något extra för Daisy och föreningen! Det är ju dessutom en perfekt julklapp till någon flygintresserad i familjen eller en vän. Mer information om fadderverksamheten kommer du snart kunna läsa här på hemsidan och i decembernumet av medlemstidningen.

 

Programgruppen arbetar för fullt med flygprogrammet

 

Programgruppen jobbar på en lång lista med intressanta flygningar/resor för nästa säsong. Dessa kommer att presenteras i decembernumret av medlemstidningen och det kommer vara möjligt att vara med och bestämma vilka förslag som skall bli verklighet. På samma sätt som förra året kommer reseförslagen att presenteras både i tidningen och här på hemsidan. Du kommer då kunna göra en icke bindande intresseanmälan för de resor som verkar lockande. Ett tillräckligt stort antal gör att resan planeras och presenteras i ”färdigt skick” under mars. Din intresseanmälan kommer att vara avgörande för vart vi flyger och hur roligt det kommer att bli.

 

Håll en extra koll här på hemsidan och läs tidningen!

 

 

Foto: Börje Thelin