Öppet hus med DC-3-flygning i Västerås lördag 20 september

2014-09-11

Text: Bertil Elgestad

Lördagen 20 september blir en heldag med DC-3 Daisy och hennes vänner. Ta med hela familjen, släkt och vänner till en upplevelse tillsammans med Sveriges vackraste flygplan, Daisy. Inte bara vackrast utan även det äldsta bland dom stora veteranflygplanen.

 

Evenemanget äger rum i Västerås på Hässlö (Västerås Flygplats), hangar 81, Hässlögatan 6. Fri entré och gratis parkering på andra sidan vägen i förhållande till hangaren.

 

Det blir arrangemang på marken med korv, kaffe, läsk och bullar. Visning av Daisy, kom in och bekanta dig med kabin och cockpit. Prata med våra tekniker, piloter och kabinpersonal. Vi kommer även att sälja lotter med fina vinster. Alla intäkter går direkt till föreningen från alla aktiviteter. All försäljning sker mot kontant betalning, så ta med kontanter.

 

Tre medlemsflygningar blir det också, en familjeflygning och två ”prova-på-flygningar” båda på ca 30 min över Mälaren och Västerås. Kolla bokningsläget på vår hemsida och boka innan platserna tar slut.

Vill du inte flyga är det också en upplevelse att se Daisy starta och landa samt höra de två Pratt & Whitneymotorernas speciella ”sound”.

 

Plats: Hangar 81 på Hässlö (Västerås flygplats), Hässlögatan 6. Vägbeskrivning.

Tider: Vi drar igång kl 10:00; flygningar med start 13:00, 14:00 och 15:00, landning ca 30 min efter resp. start. Evenemanget avslutas ca 16:00.

 

 

Välkomna!

 

Foto: Bertil Elgestad

Foto: Gunnar Åkerberg.