Daisy besöker Nyköpings flyg- och motordag 31 augusti

2014-08-25

Text: Robert Malmstedt

Nu på söndag den 31 augusti 2014 kommer Flygande Veteraner och Daisy besöka Nyköping flyg- och motordag på Skavsta flygplats. SMHI lovar bra väder och vi kan se fram emot luftig underhållning av många legendariska flygplan.

 

Daisy gör en låg överflygning över fältet och landar kl. 11.10. När hon har parkerats på plattan vid Saab-hangaren så kommer det att bli möjligt att gå ombord och ta en titt i det vackraste av alla veteranflygplan och även det äldsta bland dom större. Det kostar en liten slant, men varenda krona går naturligtvis till att hålla Daisy i luften. Passa även på att ställa knepiga frågor till våra piloter och tekniker på plats. Varför inte teckna medlemskap och få möjligheten att följa med på någon av våra uppskattade flygningar? Alla är välkomna!

 

Vi kommer även att sälja Daisy-prylar och kanske blir du vinnare i vårt lotteri, där högsta vinsten är ett medlemskap i Flygande Veteraner och en rundflygning med Daisy senare i höst. Vinner du inte högvinsten så lottar vi även ut ett antal exemplar av boken “Daisy Love Story” av Michael Sanz.

 

Utöver Daisy så kommer många intressanta flygplan till Skavsta, bland annat Spitfire, 4-grupp Saab Safir, Vampire, Sk 16, J 29 Tunnan, Jas 39 Gripen mf. Läs mer om flygdagsprogrammet och annan information om evenemanget på F11-museums hemsida.

 

De som stannar kvar till kl. 16:00 får se Daisy starta mot Västerås igen.

 

Hoppas vi ses!

 

Daisy över Skavsta i samband med F 11 museums jubileumsdag 2011. Foto: Gunnar Åkerberg.