Rundflygning med förhinder!

2014-07-24

Text: Robert Malmstedt

Lördagen den 19 juli var det meningen att Daisy skulle göra en rundflygning över södra skärgården med passagerare från både Västerås och Bromma. Dock ville det sig inte riktigt denna gång…

Daisy startade från Västerås på nästan utsatt tid och landade lugnt och fint på sin förra hemmabas Bromma en dryg halvtimma senare för att hämta upp ytterligare passagerare.

Det var vid starten mot skärgården som det inte riktigt ville sig. Vid pådrag klockan 13.56 från Bromma gav inte ena motorn tillräcklig effekt. Starten avbröts och flygplanet parkerades framför gamla tornet då man inte kunde taxa tillbaka till Grafairs ramp med en motor. Passagerarna fick stiga ur och tekniker på plats inspekterade den krånglande motorn. Man kunde snabbt konstatera felet och insåg att det inte kunde åtgärdas inom rimlig tid, vilket gjorde att flygningen ställdes in.

De passagerare som stigit på i Västerås skjutsades tillbaka i bilar som fixades fram i all hast av välvilliga funktionärer. De passagerare som så önskade bokades om till andra rundflygningar i september.

Daisy fick stå kvar vid gamla tornet under natten och morgonen efter så bogserades hon upp till BAM, Bromma Air Maintenance, där våra kompetenta tekniker påbörjade reparationen. När denna var klar så provkördes motorn utan anmärkning. Vi har verkligen fantastiska tekniker som kan ställa upp och jobba, även mitt i semestermånaden juli!

Daisy fick stå kvar vid BAM på Bromma tills på tisdagen, då hon genomförde en flygning till Mariehamn tur och retur samt en tomflygning tillbaka till Västerås, helt utan problem.

 

Flera intresserade och spotters hade åkt ut till Bromma för att se Daisy starta. Foto: Hans Groby.

Våra kompetenta tekniker var snabbt på plats och inspekterade den trilskande högermotorn. Foto: Hans Groby.