2014-03-23

 

En isande vårvind och en blek februrari-sol välkomnade oss till Västerås och Hässlö flygplats. Här står hon vår kära Daisy i en varm och ombonad hangar. Ett glatt mekanikergäng mötte och guidade stora och små.

 

En av Daisys kunniga mekaniker visar för intresserade besökare hur motorns kylklaffar fungerar.

 

 

Celeber gäst

 

Litauens ambassadör i Sverige, Eitvydas BAJARÛNAS, gästade oss med sin familj. Ett brinnande intresse för flyg och kanske också speciellt för Daisy och Flygande Veteraners många resor till Litauen, lockade honom till helgens evenemang. Många frågor vid den guidade turen indikerar ett genuint intresse för flyg speciellt för veteranflyg. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete som kan gynna och utveckla våra kontakter med Litauen.

 

 

Litauens ambassadör Eitvydas Bajarunas med fru Rita, Lars Rosén hälsar på sonen Lukas. Ambassadören visade stort intresse för Daisy.

 

Många medlemmar fick tillfälle att hälsa på varandra och varandras barn och barnbarn. En härlig stämning och en djup inblick i hur väl omhändertagen Daisy blir under vintern.

 

Kunniga guider

 

Nyfikna barn och föräldrar fick svar på sina frågor av våra duktiga mekaniker. Ögonen lyste på nästa generation medlemmar vid blotta åsynen av ett ”sånt enormt stort flygplan”. Men det fanns en del som genast fyllde i med att när dom flög på semester till Thailand så var det ”ett mycke, mycke större plan”.

Hur fungerar en stjärnmotor egentligen? Motorexperten Jan Westin hade alla svar.

 

Hög stämning runt kaffeborden

 

 

När alla frågor var besvarade smakade kaffe/läsk och bulle utmärkt uppe på hyllan. Och nu kom dom verkliga diskussionerna igång om både landningsställ och de gamla rattarna man styrde med.

 

 

Tack till mekanikergänget!

 

Den gamla uppskattade öppet-hus traditionen, som man inte kunnat genomföra på Bromma, kunde nu tas upp igen. Till glädje för dagens generation ”Daisy- flygare” men även nästa som just nu kanske visade mer intresse för dom goda bullarna än för Daisy.

 

Vi riktar ett stort tack till mekanikergänget som organiserade och genomförde öppet-hus dagarna!

 

Foto:

Gunnar Sannergren

Elin Bacoccoli

Ulla Glover

 

Välbesökt Öppet-hus med celebert besök