Flight 49 – Norrköping Airport 90 år och F 13 museum!

Vi flyger på en dagstur till Sveriges äldsta trafikflygplats som firar 90 år och Norrköpings kommun bjuder in Daisy med passagerare till flygplatsens dag och öppet hus på Kungsängen, dvs Norrköping Airport.  Vi får delta i firandet tillsammans med flygklubben NAFK som fyller 100 år.

Daisy behöver 40 minuter till denna Sveriges 10:e kommun, längst in i Bråviken med Sankt Annas skärgård inom synhåll för oss när vi närmar oss.  

Det kommer att bli visning av flygplan, helikopter och fotoutställning finns att se och rundtur erbjuds med helikopter. Förutom att Daisy med VIP-passagerare anländer, får vi se flyguppvisningar med bl a Zackaroff Aviation (Tobias Zackaroff, uppvisningspilot).  Det kommer att finnas foodtrucks, där vi kan äta lunch innan vi far vidare till den nedlagda Bråvalla flygflottilj F 13, där Kamratförening driver mycket sevärda utställningen ”Norrköping minns F13”.

Där kan man som besökare få en bild av hur det var att arbeta på, eller göra värnplikten på F 13. Kamratföreningen disponerar två byggnader som utställningen bedrivs i. Byggnad 97 samt Hangar 81. Utställningen är mycket välgjord med fokus på Viggen. Bra information om STRIL (Stridsledning), klargörning, pilotutbildning och flygräddning. Det finns även en flygsimulator för Viggen. Vi tittar på utställningen och det finns även möjlighet att ta en eftermiddagsfika.

Därefter åker vi tillbaka till flygplatsen och Daisy för att flyga tillbaka till Västerås igen. Vi flyger hem över Flen, Malmköping och Eskilstuna och vi räknar med att landa i Västerås vid 17-tiden.

Resefakta

Flygning/Resa: Norrköping Airport 90 år och F 13 museum
Flightnummer: 49
Avreseplats: Västerås flygmuseum, Västerås
Starttid: 2024-09-15 10:00  (Samling en timma innan)
Åter: 2024-09-15 17:00
Kostnad: 1995 kronor (inkl. entréer, transfer och fika. Lunch tillkommer)

Boka

Det bästa sättet att stödja Flygande Veteraner och Daisy är att följa med på en flygning. Så ge dig själv en härlig flygupplevelse samtidigt som du bidrar till att hålla Daisy flygande!

Anmäl dig till 49 – Norrköping Airport 90 år och F 13 museum

OBS! Enligt en ny regel från Transportstyrelsen krävs det att alla passagerare har varit medlemmar i minst tre månader vid datumet för flygningen.

Foton:  Robert Malmstedt och Einarspetz – CC BY-SA 3.0